6 Haziran 2012 Çarşamba

Akşam yemeği için hafif bir tarif

Zeytinyağlı Barbunya
















Malzemeler
  • 1 kilogram barbunya
  • 4 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 adet kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • 750 ml kaynamış su
  • tuz

Hazırlanışı

Zeytinyağını tencereye alıp soğanı, biberi ince, ince doğrayıp kavurun. Havuçları küp, küp doğrayıp, tencereye ekleyin.Üzerine domatesleri, rendeleyip suyunu çekene dek pişirin. Barbunyayı ilave edip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişirin.

2 yorum:

  1. İlk defa kahvaltıda zeytinyağlı barbunya yedim :) Eskiden bu kadar güzel olduğunu bilmezdim canım çekti ve yedim.

    YanıtlaSil