5 Haziran 2012 Salı

Şekerpare

Şekerpare
















Malzemeler;
Yarım kilo un
200 gr margarin
200 gr pudra şekeri
4 tane yumurta
Kabartma tozu(1paket)
1,5 su bardağı toz badem
Şerbeti için
4 su bardağı su
1 kg şeker
Yarım limon
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Badem



Tatlı Tarifi
Karıştırma kabına, margarini alalım, mikser ile çırpalım(köpürene kadar).Daha sonra pudra şekerini alalım, mikserin devirini biraz düşürerek çırpmaya devam ediyoruz.
Hamur yoğurma kabına unu alıyoruz, toz bademi ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayalım. Ortasını havuz gibi açalım, margarin, pudra şekeri karışımını alalım. Yumurtayı kıralım, yoğuralım kıvama gelince rulo şekli veriyoruz. Yumurtadan biraz küçük parçalara keselim. Şekerpare hamuruna istediğimiz şekli verelim, ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayalım hamurlarımızı dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.170 Derecelik fırında pişirelim.
Bu arada şerbetini hazırlayalım, bunun için. Orta boy bir tencereye 4 bardak suyu alalım, Şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.10 dakika kısık ateşte kaynattığınız şerbete yarım limon suyu ilave edip 5 dakika sonra ocaktan alalım.
Fırından çıkardığımız şekerpareyi biraz ılınmaya alalım. Şerbeti Sıçak olarak dökelim.2 saat sonra tatlımız hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

1 yorum: