11 Haziran 2012 Pazartesi

Fırında Peynirli Kabak













Malzemeler:
  •  4 Adet Kabak
  • 150 gr Beyaz Peynir
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ½ Demet Dereotu
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
 
Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.
Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. bunu denemeliyim yazın mükemmel olur:)

    YanıtlaSil
  2. Peyniri ne güzel erimiş öyle. Patlıcana da çok güzel olur bence :)

    YanıtlaSil