11 Haziran 2012 Pazartesi

Patatesli Börek










 Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • alabildiğince un
  • 1 kase sıvıyağ (açtığınız hamurları yağlamak için)
  • 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
İçinin Malzemesi:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
İçinin Hazırlanışı:

Tavaya yağı ve ince ince doğranmış soğanı koyup, hafifçe kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymaya ezilmiş patatesleri, baharatları ve tuzu katıp iyice karıştırdıktan sonra ateşi söndürün.

Hazırlanışı:

Yoğurma kabına sıvıyağı, sütü ve tuzu koyup karıştırın. Ununu azar azar ekleyip, ele yepışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 15 dk. dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Unladığınız tezgahta hamuru merdane veya oklava yardımı ile inceltebildiğiniz kadar inceltin. Üzerini bir yemek kaşığı yağ ile yağlayıp, kenarına iç malzemesini koyarak fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Sardığınız hamuru etrafında döndürerek gül şeklini verin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Üzerilerine bir kaşık sıvıyağ ve yumurtayı çırparak sürüp, 200 derece fırında istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder