5 Haziran 2012 Salı

TULUMLU  ISPANAKLI BÖREK TARİFİ














Malzemeler:

4 yufka
Yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı tulum peyniri
150 gr beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Yıkanmış ıspanakları biraz sıvıyağ döktüğümüz tavada 2-3 dakika kavuruyoruz. Tuzunu koyup karıştırdıkta sonra ılımaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına tulum peyniri ve beyaz peyniri rendeliyoruz.
Ispanağı katıp karıştırıyoruz. Sosu için , sıvıyağ, süt, yumurtaları karıştırma kabına koyup çırpıyoruz.
Yufkaları açıp üzerine sosundan sürüyoruz. Bohça şeklinde sarıyoruz. 4 parçaya bölüyoruz. Ispanaklı harçtan kestiğimiz kısımlara koyup çapraz kısımları kapatıyoruz. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine sosundan sürüyoruz. Çörek oto ve susam serpiyoruz. Sosunu çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

1 yorum:

  1. Ispanağı normalde sevmem ama bu böreği çok güzel oluyor :)Yaptırayım bu tarifi.

    YanıtlaSil