5 Haziran 2012 Salı

ÇİLEKLİ TART           


















MALZEMELER:
  • HAMURU İÇİN:
  • 200 gr.un
  • 100 gr.tereyağı
  • 60 gr.pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • KREMASI İÇİN:
  • 500 gr. süt
  • 100 gr. şeker
  • 50 gr.tereyağı
  • 40 gr un
  • 40 gr.nişasta
  • 1 yumurta
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Çilek
  • tart jölesi
YAPILIŞI:
Hamuru için bir kapta tüm malzemeler karıştırılıp iyice yogurulur.15 dakika buzdolabında hamur bekletilir.Kreması için bir tencerede un,nişasta,şeker karıştırılır ve yumurta eklenir iyice çırpılarak süt yavaş yavaş katılır.Kısık ateşte sürekli karıştırılarak krema pişirilir.Pişen kremayı ocaktan alıp tereyağı eklenir ve karıştırılır.Jöle tarife göre hazırlanır.Tart kalıbı yağlanır.Hamuru tezgaha az un serperek merdane ile açılır.Tart kalıbına serilir el ile iyice bastırılır.Etrafındaki
fazla parçalar koparılır.Çatal ile delikler açılır hamuraki fazla kabarmasın.Hamurun üzerine agırlık olsun diye nohut serpilip 170 derecede fırında tart hamuru pişirilir.Pişen tart hamuru biraz soguyunca üzerine hazırladıgımız krema dökülür ve ikiye bölünen çilekler ile süslenir.Jöleyi çileklerin üzerine gezdirerek dökülür.Dinlendikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Bunu denemek istiyorum kesinlikle evde :) Paylaşımın güzel.

    YanıtlaSil
  2. çilek görünce karşı koyamıyorum denemeliyim kesinlikle paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. bu ne ya seher kendimi aş eriyor gibi hissediyorum hepsi çok güzel:)

    YanıtlaSil