11 Haziran 2012 Pazartesi

Tiramusu












Malzemeler:
  • 1 Adet Pandispanya
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 Çorba Kaşığı Un
  • 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 2.5 Su Bardağı Süt
  • 1 Kutu Labne Peyniri (200 Gr.)
  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1 Bardak Şekerli Nescafe
  • Süslemek İçin
  • Kakao

Hazırlanışı:

Yumurta,un ve şekeri karıştırın.Sütü azar azar bu karışıma ilave edin.Mikserle çırparak pürüzsüz hale getirin.Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserle karıştırın.Bir bardak sıcak su ve şekerli nescafe hazırlayıp ılıdıktan sonra pandispanyanın alt tabanını nescafeli ılık suyun yarısı ile ıslatın,hazırladığınız muhallebinin de yarısını sürün.Üzerine kalan pandispanyayı kapatıp nescafeli suyla ıslatın.Artan muhallebiyi de en üst kısma sürerek buzdolabında birkaç saat bekletin.Servis etmeye yakın kakaoyuda eleyerek serpin.

Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. seherrrrrrrrrrr birgün bundan yapta yiyelim ...

    YanıtlaSil
  2. Allah'ım ne güzel duruyor. Seher bir gün yap da yiyelim :) Arasında kırmızı birşey duruyor vişne olamaz herhalde değil mi?

    YanıtlaSil
  3. İnşaallah o günlerde gelir.

    YanıtlaSil