11 Haziran 2012 Pazartesi

Sivasın Kaymaklı Katmeri















Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (4- 5 bardak)
  • 3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak)


Hazırlanışı:

 Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
bir hamur yapılır. İyice özleştirilir.  Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.  16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır.
Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste
konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür.
İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır.
Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört
parçaya ayrılır. Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır.  Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir. Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.
 
Not:  1- Katmere pudra şeker serpilebilir.
         2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir.
         3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.

 Afiyet olsun.

2 yorum: