16 Haziran 2012 Cumartesi

Karnıyarık
 
 
 













MALZEMELER:
  • 5 Orta Boy Patlıcan
  • 2 Orta Boy Soğan
  • 300 gr. Kıyma (Yağsız)
  • 2-3 Sivribiber
  • 3 Orta Boy Domates (1 Tanesi Üstü İçin)
  • 1/2 Demet Maydonoz
  • 1/2 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ (Patlıcanları Kızartmak İçin)
  • 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı
yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak
dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder