16 Haziran 2012 Cumartesi

Patatesli Bulgur Pilavı












Malzemeler:

  • bir kase bulgur
  • bir iri patates
  • bir iri soğan
  • iki kase su
  • bir buçuk yemek kaşığı salça (arzuya göre rendelenmiş domates)
  • bir yemek kaşığı sebzeli çeşni (ya da bir bulyon)
  • kararınca sıvıyağ veya tereyağı

Yapılışı :

Patates bir kesme şekerden biraz küçük olarak küp küp doğranır, bu kolay pişmesini sağlıyor. Diğer taraftan, pilav tenceresine yağ konur ve doğranmış soğanlar kavrulur. Salça eklenir. Sonra küçük küçük doğradığınız patatesler eklenir. Bunlar da biraz kavrulduktan sonra bulgur tencereye konur. İki kase su da eklenir. Daha sonra sebzeli çeşni konur. Sebzeli çeşni tuz içerdiğinden ayrıca tuz eklenmez. Malzemeler karıştırıldıktan sonra kapak kapatılır. Su kaynayınca en küçük ocağa alınır ve altı kısılır. Pilavın üstü delik delik olunca pişmiş anlamına gelir ve altı kapatılır. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra karıştırılır ve servis yapılır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder