11 Haziran 2012 Pazartesi

Mantı Makarna













 Malzemeler:

■1 paket mantı makarna
■800 gr – 1 kg arası yoğurt
■6 diş sarımsak
■ Sıvı yağ
■Pul biber
■Nane

Hazırlanışı:

Tencerede su kaynatın. Makarnayı tencereye katın ve haşlanmasını bekleyin. Bir tarafta sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırarak sarımsaklı yoğurt elde edin. Tadına bakarak tuz ekleyin.
Haşlanmış makarnayı süzün ve genişçe bir kaba yayın. Sarımsaklı yoğurdun büyük bir kısmını makarnalarla karıştırın. Kalan kısmını üstüne dökün.
Bir tavaya sıvı yağı koyun; pul biber ve nane katarak kızdırın. Makarnanın üstünde gezdirin.

 Afiyet olsun.

1 yorum: