8 Haziran 2012 Cuma

Güveçte Patates Köfte













Malzemeler:
  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin:
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Çorba Kaşığı Biber Püresi
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne Yaprağı
  • Su

Üzeri İçin:
  • 2 Patates
Hazırlanışı:

Köfteyi hazırlarken; bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, doğranmış maydanozu koyun ve yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp güvece dizin. 180 derecelik fırında yarı kıvamda pişirin. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Cam fırın kabına patatesleri koyun. Toz kırmızı biber ve karabiber döktükten sonra fırında az pişirin. Sosu hazırlamak için; mısırözü yağını, salçayı, biber püresini, karabiberi ve tuzu koyup karıştırın. Üzerine suyunu ekleyin ve kaynatın. Köfteleri tamamen pişmeden fırından çıkarın ve yine az pişirilmiş patatesleri güvecin içine alın. Üzerine hazırladığınız sosu ve defne yapraklarını da koyarak tekrar fırında pişirin.

1 yorum: