16 Haziran 2012 Cumartesi


Muhallebili Kadayıf












Malzemeler:
  • 250 g kadayıf
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker

Muhallebi  İçin :
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 parça damla sakızı
Hazırlananışı:
 
Öncelikle kadayıflar dondurucuda 1 saat kadar bekletilir ,çıkarılınca elle kırılır .Tavaya tereyağ ,şeker ve kadayıflar konulur ve karıştırılarak kavrulur yaklaşık 20 d kadar sürüyor bu karıştırma işlemi.Kadayıflar kavrulunca ceviz eklenir 2 d kavrulur ve ocaktan alınır.
Muhallebi için yağ ve şeker dışındaki malzemeler tencereye konulur kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır şekeri ve yağı eklenir mikserle iyice çırpılır.
Yuvarlak veya kare borcamın altına kavrulan kadayıfın yarısı konur üzerine muhallebi dökülür kadayıfın diğer yarısıda üzerine serilir ve buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Çok hafif ve lezzetli değişik bir tatlı tek sorun kadayıfların servis edilirken altından ve üstünden dökülüyor olması denemeye değer doğrusu kolay gelsin.
 
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder