11 Haziran 2012 Pazartesi

Şehriyeli Yoğurt Çorbası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malzemeler
 
  • 2 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağından biraz eksik arpa şehriye
  • 250 gr kıyma
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • kekik
Hazırlanışı:

Yoğurt ve un üzerine yeterli miktarda su ilave ederek karıştırın. Ocağa alın ve yavaş yavaş pişirin. Ayrı bir yerde arpa şehriyeleri üzerine su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Kıymaya malzeme listesindeki baharatlar ilave edilerek yoğurun ve küçük misketler halinde yuvarlayın.Tereyağında üzerine nane ve pul biber ekleyerek kavurun. Kaynayan çorbaya önce şehriyeleri ilave edin. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra köfteleri de ilave edin ve altını kapatın.

Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. bizim oralarda bunun soğuk olanını yapıyorlar süper..

    YanıtlaSil